Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation:
Hela biblioteket i din ficka! Planera ditt besök på Älmhults bibliotek med din smartphone, surfplatta eller dator var du än befinner dig och vinn tid!

Älmhults bibliotek har under hösten arbetat med att digitalisera den karta över biblioteket som återfinns på bibliotekets webbplats, http://bibliotek.almhult.se. Det blir nu möjligt att klicka på kartan och med hjälp av pop-up texter snabbt informera sig om bibliotekets alla resurser. Utöver detta kan Älmhults bibliotek nu också presentera en webbaserad vägvisare, som hjälper låntagaren att hitta bokens plats i biblioteket.

Från och med torsdag blir det alltså extra lätt att hitta rätt på Älmhults bibliotek! Med hjälp av sin smartphone, surfplatta eller dator blir det nu enkelt att få en uppfattning om bibliotekets stora utbud och att hitta var till exempel den bok står som man vill läsa.

– Det ska vara enkelt att hitta i ett bibliotek och om man så önskar, ska man kunna klara sig själv. Det får inte finnas några höga trösklar för besökarna. Genom att öka bibliotekets tillgänglighet, hoppas vi också att våra besökare ska använda våra tjänster mer, säger Anette Ekström, bibliotekschef.

Den som vill börja med en allmän orientering, kan nu använda sig av en interaktiv karta på bibliotekets hemsida. Denna ger en snabb översikt och den pedagogiska utformningen med tydliga symboler och lagom mängd text, gör kartan extra användarvänlig.

Den som är ute efter att låna med sig en bok, ljudbok, cd eller dvd och väljer att söka i bibliotekets katalog, kan nu också genom att klicka på länken ”Karta”, omedelbart få veta var i biblioteket medierna står. En rörlig markering visar på rätt hylla.

– Biblioteket blir nu visuellt lättillgängligt och ännu mer användarvänligt. Eftersom vi har över 40 000 medier, är det inte konstigt om det ibland kan kännas som att leta efter en nål i en höstack. Men med hjälp av våra nya digitala och interaktiva resurser, hoppas vi kunna underlätta och förenkla för våra besökare, säger Åsa Oxenmyr, IT-bibliotekarie, som arbetat med att göra den nya tekniken mer tillgänglig.

Kontaktpersoner
Åsa Oxenmyr,
tfn: 0476-551 81 eller e-post: asa.oxenmyr@almhult.se

Anette Ekström,
tfn: 0476-552 18 eller e-post: anette.ekstrom@almhult.se


Med vänlig hälsning
Malin Blom,
kommunikationschef
Tfn:0733-70 82 88


Nyhet
Publicerad:
Till toppen