Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation:
Älmhult ansluter sig till Smålands Kulturfestival – en festival där konstformer, internationella stjärnor och lokala stoltheter möts!

I år kommer Smålands Kulturfestival till Älmhults kommun! Funkisfabriken i Diö blir en av två spelplatser i kommunen för en festival där ett högkvalitativt storstadsutbud möter unika landsbygdsmiljöer.
– Det är oerhört roligt att festivalen kommer hit. Det är ett fantastiskt koncept och det känns helt självklart att Älmhult ska vara med, säger Helen Carlsson som är kulturstrateg på Älmhults kommun.

Tillsammans med Vetlanda, Sävsjö, Eksjö, Växjö och delar av Alvesta, Ljungby och Glasriket är nu Älmhult en del av Smålands Kulturfestival. Festivalen äger rum den 29/10-1/11. Under fyra dagar möts konstformer, internationella stjärnor och lokala stoltheter.Ett festivalprogram med bland annat jazz och familjedag

En av festivalens två spelplatser i Älmhults kommun är Funkisfabriken i Diö.
– Funkisfabriken kombinerar precis det som festivalen vill visa: småländsk kreativitet, historia och framtidsvision. Här finns miljöerna som vi kryddar med konstformer av alla de slag – musik, scenografi, mat och mycket mer, säger festivalens grundare och konstnärliga ledare Susanne Rydén.

Programmet för Funkisfabriken består bland annat av en unik föreställning med Musica Vitae, Vokalharmonin och Cirkus Glass Royale samt storbandsjazz med Växjö Jazz Orchestra. Helen Carlsson menar att festivalens program passar både stora och små:
– Festivalen har något att erbjuda för både vuxna och barn. Bland programpunkterna kommer det att finnas sådant som särskilt riktar sig till familjen, till exempel blir det en rolig familjedag med Kronobergs hemslöjd.  

Längre fram i vår presenteras den andra spelplatsen och fler aktiviteter.

Smålands Kulturfestivalen drivs av en ideell förening och startades 2012 på initiativ av Susanne Rydén. Smålands Kulturfestival vill ge fler chansen att upptäcka kulturens inneboende kraft och det Småland som i november byter mörker mot värme och ljus.

Festivalen belönades 2014 med Smålands Turism stora Turistpris.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen