Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2018-06-21:
Neonskylten kommer att sättas upp igen

Neonskylten, som är en del av Världens hem-konstverken längs väg 120, blåstes ned under en storm. Idag, torsdagen den 21 juni tog kultur- och fritidsnämnden beslut om att återinstallera konstverket.

- Det känns bra att få ett avslut i denna fråga och att vi hittat en överenskommelse som alla parter känner sig bekväma med, säger Anders Nyberg, teknisk chef.

Kostnaden delas lika mellan fyra parter

Konstverket kommer att repareras, förstärkas och placeras vid handelsområdets entré.

- I skyltreparationen har delarna från den gamla skylten använts och konstruktionen har förstärktas med både förhoppningar och garantier från tillverkaren att den ska klara väder och vind, säger Anders.

Kostnaden för reparation och återinstallation har beräknats till cirka 100 000–110 000 kronor. Kultur- och fritidsnämnden tog under mötet beslut om att fördela kostnaden lika mellan alla fyra parter; Älmhults kommun, konstnären, neonljustillverkaren samt skylttillverkaren.

- Jag är oerhört glad över att samtliga tre konstverken som ingår i Världens hem nu återigen är på plats. Samtliga fyra parter ska ha en eloge för ett bra och konstruktivt arbete, säger Anton Härder, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Även konstnären David Svensson är nöjd med beslutet:
- Jag är glad att vi alla fyra parter har lyckats komma fram till en gemensam lösning för konstverket och att neonskylten snart ska komma på plats igen, säger David.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen