Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2016-12-13:
Medborgarförslag leder till lunchöppet i kommunhusets reception och växel

I augusti i år kom ett medborgarförslag till Älmhults kommun från Eva Axelsson i Sjuhult, Göteryd. Hennes förslag var att kommunhuset ska hålla öppet även under lunchtid. Kommunen har nu antagit förslaget och kommer att hålla lunchöppet alla vardagar från den 2 januari.

Fram till midsommar gör kommunen ett försök med lunchöppet i både reception och växel. Det gör att man både kan besöka kommunhuset och ringa till kommunens växel under lunchtid. Eva Axelssons argument var att många invånare, inklusive hon själv, har bäst möjlighet att göra ärenden till kommunhuset just under lunchen.

Försök med lunchöppet gjordes för några år sedan men då visade det sig att det var väldigt få besökare just under lunchtid.

– Det behöver inte betyda att det blir så nu, det är i alla fall värt ett försök, säger Malin Blom som är kommunikationschef och ansvarig för kommunens växel och reception.

Hon menar att även om många tjänstemän i kommunhuset kommer att vara på lunch någon gång mellan kl. 12.00 och 13.00 så finns det i alla fall en öppen dörr och en reception där man kan få viss hjälp, besked och information.

– Det känns självklart mycket trevligare att våra besökare möts av en öppen dörr om de kommer under lunchtid. Det går bra att lämna in handlingar till kommunen eller använda den publika datorn eller få hjälp med kopiering. Kommer man till ett möte med någon i kommunhuset så kan man slå sig ner och vänta inomhus även under lunchtid. Jag hoppas att försöket slår väl ut så att vi kan fortsätta att hålla lunchöppet även efter försöksperiodens slut, menar Malin.

Eva Axelsson, som lämnade förslaget, blev jätteglad över beskedet.

– Oh, det var väldigt positivt! var hennes första kommentar.

Eva har ärenden till kommunhuset då och då, bland annat på grund av att hon är god man.

– Jag är imponerad över hur snabbt det här gick, från att jag lämnade in förslaget till att jag fick ett positivt besked. Jag är bland annat god man och behöver komma in i kommunhuset då och då för att lämna handlingar eller för att få hjälp med kopiering. Det passar mig utmärkt att göra sådana ärenden på lunchen, säger hon.

 

Kontaktpersoner:

Malin Blom, kommunikationschef
Tfn: 0476-553 28

Eva Axelsson, författare till medborgarförslaget
Tfn: 0476-301 67

 

Med vänlig hälsning
Maria Grahn, kommunikatör

Nyhet
Publicerad:
Till toppen