Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2016-11-08:
Medborgarlöfte skrivs mellan kommunen och polisen

Idag tog Kommunstyrelsen beslut om Medborgarlöftet, som är en överenskommelse mellan kommunen och polisen om samverkan för att skapa trygghet för alla invånare. Löftet kommer att skrivas under den 14 november av Ingemar Almkvist, kommunalråd och Anders Karlsson, lokalpolisområdeschef.

I år är första gången som Medborgarlöftet skrivs mellan kommunen och polisen. Därefter ska det förnyas årligen. Löftet bygger på den trygghetsundersökning som görs varje år, där invånare svarar på frågor om trygghet och upplevda risker.

Medborgarlöftet innebär gemensamma insatser 2016/2017 för att öka tryggheten i kommunen genom:

  • att öka polisär närvaro och synlighet på såväl landsbygd som tätort genom såväl patrullering som trafikkontroller
  • att genomföra minst fyra brottsförebyggande insatser/aktiviteter kommunen i syfte att förebygga, uppdaga och lagföra narkotikamissbruk där ungdomar är en prioriterad grupp
  • att tillsammans analysera och genomföra trygghetsskapande åtgärder i offentlig miljö

– Samverkan mellan oss är nödvändig för att vi ska göra ett bra jobb med att förebygga brott. Genom Medborgarlöftet kan vi utföra insatser tillsammans. Det handlar om att lyssna på de som bor och verkar här i kommunen och vad de tycker är viktigt. I Älmhults tätort har oron för narkotikamissbruk bland ungdomar ökat. Därför kommer medborgarlöftet att inriktas på insatser för ungdomar. Vi vill förhindra missbruket bland ungdomar och samtidigt höja åldern för alkoholdebuten, säger Marcus Holmqvist, säkerhetssamordnare på Älmhults kommun.

 

Kontaktperson:
Marcus Holmqvist, säkerhetssamordnare
Tfn 0476-550 72

 

Med vänlig hälsning
Maria Grahn
Kommunikatör

Nyhet
Publicerad:
Till toppen