Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2016-10-04:
Muralmålning hälsar besökare välkomna till Älmhults centrum!

I dag, måndag, påbörjas ett arbete med en stor muralmålning på den fastighet, som i folkmun går under benämningen ”Kärringträtan”. Målningen kommer att göras på gaveln som vetter mot flaggrondellen (se bifogad bild). Syftet är att besökare till Älmhults centrum ska mötas av ett välkomnande budskap och något sticker ut men också att synliggöra platsvarumärket i centrummiljön. Målningen, som kommer att breda ut sig över hela väggen, kommer att växa fram den närmaste veckan – ­lite beroende på hur målarvänligt vädret blir.

– Det här blir lite av ett startskott för hela centrumutvecklingsarbetet. Det är mycket som ska göras i centrum framöver och det är viktigt att vi nu låter vårt platsvarumärke sätta sin prägel i centrum, menar både Tin Josefsdotter, centrumutvecklare och Malin Blom, kommunikationschef.

Målarna heter Simon Karström och Bo Rutter och de kommer båda från konstnärskollektivet Wallride i Växjö. De är rutinerade och har gjort flera muralmålningar tidigare. På meritlistan står bland annat väggmålning i Länsstyrelsens foajé, Vida Arena och Arabyskolan. De har också gjort målningar utanför landet – på Zaspa Muralmålningsfestival i Gdansk i Polen. Just nu är de aktuella med utställningen Trä2016 på Virserums konsthall. Och med målningen i Älmhult!

 

Kontaktpersoner:
Tin Josefsdotter, centrumutvecklare
Tfn: 0729-624034

Malin Blom, kommunikationschef
Tfn: 0733-70 82 88

Nyhet
Publicerad:
Till toppen