Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2016-03-31:
De två första artisterna klara – Molly Sandén och Frans kommer till Familjefestivalen 2016

I år kommer Familjefestivalen att gå av stapeln den 26 och 27 augusti. De två första artisterna är bokade inför årets festival och ytterligare ett par är på gång. Molly Sandén och Frans intar Familjefestivalens scen den 27 augusti! Biljettsläppet sker den 25 april.

Per Faeltenborg, rutinerad festivalprojektledare känner sig mer än nöjd med årets artister:

- Frans är årets komet. Varken han eller någon annan hade en aning om att det skulle gå så här. Det har varit oklart om han verkligen skulle turnéra och han hade inte ens någon som bokade spelningar åt honom när han vann delfinalen i Melodifestivalen. Men nu är det klart att han kommer till Älmhult den 27 augusti.

- Molly var den jag hade magkänsla på i årets Melodifestival. Henne såg jag till att boka redan innan tävlingarna drog igång. ”Youniverse” är en stark låt och vi hade henne här på Älmhultsdagarna redan 2010, så jag vet att hon levererar på scen. Hon är också den enda artisten i Mellofinalen som kan fylla en hel show på en timme med egna hits. Hon var given.

Helen Karlsson, kulturstrateg:

- Jag är mycket nöjd med årets artister. Med Frans och Molly som utgångsläge och ytterligare ett par artister på gång, kommer det att finnas något för alla åldrar.

Information om festivalen, biljetter med mera hålls uppdaterad på www.familjefestivalen.se Länk till annan webbplats.


Kontaktperson:
Per Faeltenborg, projektledare (Tfn: 070-962 57 36)

Med vänlig hälsning
Maria Grahn, kommunikatör (Tfn: 0476-555 56)

Arrangör: Älmhults kommun i samarbete med Handelsplats Älmhult och IKEA


Lite fakta om artisterna:

Frans

Frans Jeppsson Wall slog ned som en bomb som 7-åring med sin hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic inför fotbolls-VM 2006. Låten ”Who’s Da Man” blev ett fenomen och Frans blev ”Zlatan-Frans” med hela svenska folket.

I år, 10 år efter hyllningssuccén, gjorde Frans en storartad comeback i Melodifestivalen med låten ”If I were Sorry”. Han vann hela tävlingen och har därmed den stora äran att få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Globen i maj. Som sjuttonåring gör Frans därmed Carola sällskap i att vara den yngsta tävlande som vunnit Melodifestivalen.

Frans medverkan i Melodifestivalen har på kort tid fått hela Sverige att engagera sig och det råder Fransfeber från norr till söder! ”If I Were Sorry” har på rekordsnabb tid streamat över 8,6 miljoner gånger och med råge passerat platinanivå. Låten placerade sig som #1 på svenska Spotifylistan redan dagen efter release, en förstaplats som Frans haft stadigt grepp om ända sedan dess.

Molly Sandén

Molly Sandén slog igenom i Junior Eurovision Song Contest 2006 med ”Det finaste någon kan få”. I Europafinalen kom låten på tredje plats med det bästa resultatet för Sverige hittills i tävlingen. 

I Melodifestivalen 2009 gick hon direkt till final med ”Så vill stjärnorna” och 2012 med ”Why am I crying”. Hon var även med i Lets dance 2010. Efter albumet ”Unchained” släppte hon 2014 singeln ”Freak” som handlar om kampen mot dåligt självförtroende, och en text mot utseendefixering och tokiga kroppsideal. 

I årets Melodifestival gick hon återigen vidare till final och slutade femma med låten ”Youniverse” som hon skrivit själv tillsammans med Danny Saucedo. Ett album planeras till sommaren.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen