Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2016-03-30:
Utbildningsförvaltningens chef Charlotta Kabo Stenberg slutar

Charlotta Kabo Stenberg kommer att sluta på Älmhults kommun när hennes förordnande som tf. kommunchef går ut om två månader.

Charlotta Kabo Stenberg, som innehar den ordinarie tjänsten som chef för utbildningsförvaltningen, trädde in som tf. kommunchef när Tomas Rikse slutade sin anställning i slutet av januari. Hon är tillförordnad kommunchef fram till den 30 maj då Roland Eiman tillträder. Charlotta har meddelat att hon inte kommer att gå tillbaka som chef för utbildningsförvaltningen.

– Det känns inte rätt att gå tillbaka. Genom mitt förordnande som kommunchef har jag ju redan lämnat utbildningsförvaltningen. Det känns mer naturligt nu att bereda plats för nästa utbildningschef, säger Charlotta.

– Jag trivs fantastiskt bra i Älmhults kommun så beslutet har inte varit helt lätt. Älmhult har en fantastisk utveck­lingskraft och är en mycket spännande kommun att arbeta i. Inom utbildningsförvaltningen upplever jag ett mycket gott lagarbete av alla ledare och medarbetare. Det jag kommer att sakna allra mest är alla härliga människor, säger Charlotta, som till hösten kommer att vidareutveckla verksamheten i sitt eget företag.

Ingemar Almkvist, kommunalråd, beklagar att Charlotta slutar:

– Charlotta har varit en stor resurs för utbildningsförvaltningen och hon har drivit ett framgångsrikt utvecklingsarbete. Ekonomin är i god balans och verksamheten visar goda resultat framför allt genom förbättrade resultat i nationella prov i flera årskurser. Detta är resultat av arbete från goda medarbetare i hela förvaltningen men självklart också av den som leder verksamheten, säger han.

I dag leds utbildningsförvaltningen av tillförordnad förvaltningschef PO Johansson. Rekrytering av ny förvaltningschef kommer att inledas omgående under ledning av den kommande kommunchefen Roland Eiman.

Kontaktperson:

Ingemar Almkvist, kommunalråd

Tfn: 070-320 10 96

Nyhet
Publicerad:
Till toppen