Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2016-02-18:
Två nya tjänster och medarbetare på Älmhults kommun: integrationssamordnare och centrumutvecklare

Älmhults kommun har just gjort två rekryteringar till två helt nya tjänster – en centrumutvecklare och en integrationssamordnare. Båda tjänsterna är helt nya och kommer att vara placerade på utvecklingsenheten.

– Jag är väldigt nöjd med att ha de här två rekryteringarna i hamn. Vi har fått tag på två riktigt bra personer som kommer att leda utvecklingsarbetet med två viktiga framtidsfrågor: centrumutveckling och integration, säger Paul Robertsson, chef för utvecklingsenheten.

Tin Josefsdotter ska få fart på centrumutvecklingen

Tin Josefsdotter börjar som centrumutvecklare på halvtid i Älmhult den 2 maj. Hon har gedigen erfarenhet som verksamhetsledare på Handelsstaden Kristianstad AB. Kristianstad blev utsedd till ”Årets svenska stadskärna 2014” – en nationell utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Uppdraget i Älmhult är en projektanställning på halvtid. 

Tins uppdrag handlar om utveckla och att skapa rätt förutsättningar för att människor ska trivas i Älmhults centrum. Hon kommer att vara en länk mellan kommunen, handlare och fastighetsägare. Målet är att få ett levande centrum som är en attraktiv mötesplats med bra kommersiell service. Huvudparten av tjänsten finansieras av kommunen men även av handelsorganisationen, fastighetsägarna och IKEA.

Selin Hult ska bidra till att öka integrationen i kommunen

Selin Hult kommer närmast från IKEA där hon arbetat med under många år. Från och med mars kommer hon att samordna kommunens integrationsarbete. Med den ökade flyktinginvandringen är integrationsarbetet en av kommunens viktigaste utmaningar framöver.

Selin kommer att bli en spindel i nätet och driva integrationsfrågorna där det krävs mycket samordning och bra samarbete mellan kommunens olika förvaltningar och med andra aktörer som föreningar och företag. Hennes uppdrag kommer både att handla om mottagande av flyktingar och integration. Selin börjar på halvtid från den 2 mars och heltid från den 1 juni.


Kontaktperson

Paul Robertsson, utvecklingschef
tfn. 070-600 55 54

Nyhet
Publicerad:
Till toppen