Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2016-01-29:
Ingvar Kamprads gåva till Älmhults kommun: 5 miljoner kronor som ska möjliggöra en mötesplats med fokus på de äldres intressen och behov

På torsdagen överlämnade Ingvar Kamprads assistent Eva Lundell Fragnière ett gåvobrev till Älmhults kommun. Gåvan består av 5 miljoner kronor som får användas för etablering och drift av en mötesplats i kommunens fastighet Vita korset.

Ingvar Kamprad skriver bland annat i sitt gåvobrev att mötesplatsen ska drivas av kommunen och vara en plats dit äldre människor kan söka sig för gemenskap, information och kunskap. Gåvobrevet mottogs av Tomas Rikse, kommunchef och Malin Blom, kommunikationschef.

– Från kommunens sida är vi oerhört tacksamma över gåvan, som kommer till god användning nu när vi ska rusta upp Vita Korset-huset. Huset ska bli en mötesplats för såväl unga som gamla och de pengar vi har fått kommer att användas helt enligt Ingvars önskemål, säger kommunchef Tomas Rikse.

Utöver verksamhet för äldre kommer Vita korset att användas för ungdomsverksamhet. Huset ska bli en mötesplats där både unga och gamla kan mötas för en rik och meningsfull fritid.

Kontaktperson:

Tomas Rikse, tfn 070-388 87 53

Nyhet
Publicerad:
Till toppen