Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation 2015-03-30:

Charlotta Kabo Stenberg föreslås få en fortsatt anställning som chef för utbildningsförvaltningen

Kommunchefen Tomas Rikse har föreslagit Kommunstyrelsen att anställa
Charlotta Kabo Stenberg som chef för utbildningsförvaltningen då hennes
konsultavtal går ut den 31 augusti i år.

Hon har sedan hon började i mars 2014 arbetat som chef för utbildningsförvaltningen på konsultbasis. Charlotta Kabo Stenberg har tackat ja till en anställning. Fackliga förhandlingar har hållits och samtliga fack stödjer förslaget.

– Jag är mycket nöjd med Charlottas insats inom utbildningsförvaltningen och vill att hon fortsätter att utveckla verksamheten i den riktningen som görs nu. För att bli Sveriges bästa skola behövs ett starkt och tydligt ledarskap och därför är jag väldigt glad över att Charlotta vill fortsätta hos oss i Älmhults kommun, säger Tomas Rikse.

Charlotta Kabo Stenberg tycker att finns mycket positivt att bygga på inom skolan.

– Vi har inlett en resa som jag definitivt vill vara med på. Att få leda utvecklingsarbetet inom en så viktig verksamhet som skolan känns väldigt inspirerande. Jag ser att det finns en framtidstro och att mycket positivt händer nu, säger Charlotta Kabo Stenberg.

Även Stefan Jönsson, ordförande i utbildningsnämnden, är nöjd: – Det känns väldigt bra att Charlotta nu har tackat ja att fortsätta sitt uppdrag hos oss i Älmhults kommun. Nu är organisationen på förvaltningsnivå på plats inom barn- och utbildningsförvaltningen. Nu kan vi börja resan mot Sveriges bästa skola, säger han. 

Kommunstyrelsen beslutar om anställningen den 7 april.

Kontaktpersoner

Stefan Jönsson, ordförande i utbildningsnämnden Tfn: 0476-551 64

Charlotta Kabo Stenberg, förvaltningschef Tfn: 0476-555 24

Nyhet
Publicerad:
Till toppen