Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinbjudan:
Visning i Älmhult den 19 mars: Geodomen – en mobil bio som ska stärka länets klimatkunskap

Länsstyrelsen har regeringens uppdrag att samordna det regionala arbetet för minskad klimatpåverkan och arbetet för en anpassning till ett förändrat klimat. Ökad kunskap bland beslutsfattare, tjänstemän och allmänhet är viktigt för att klimatarbetet ska få genomslag. Som ett led i detta har Länsstyrelsen tagit ett initiativ och erbjudit länets kommuner att få besök av Geodomen från Norrköpings visualiseringscenter i samarbete med SMHI. Geodomen är en visualiseringsteknik som är framtagen för att vi på ett enklare sätt
ska kunna ta till oss och förstå mycket komplexa saker och samband, så som klimatförändringarna.

– Med Geodomen får kommunerna tillgång till en mobil bio, ett litet Cosmonova där politiker, tjänstemän och skolelever får en interaktiv upplevelse om klimatet och hur det påverkas av vårt leverne. Tanken är att den kunskap de får med sig ska engagera och kunna bidra till att klimatanpassningsarbetet får större genomslag med fler klimatåtgärder runt om i länet, säger Erika Gülich, klimatanpassningssamordnare på Länsstyrelsen.

Den 16–20 mars turnérar Geodomen runt i länet och filmen som visas lyfter klimatförändringarna och hur de påverkar oss både i ett globalt perspektiv och i ett Kronobergs perspektiv.

– Intresset har varit stort och vi hoppas att den här turnén kan bli en hävstång för kommunerna att jobba vidare med fler aktiviteter under Earth Week som infaller veckan efter, säger Erika Gülich, klimatanpassningssamordnare på Länsstyrelsen.

Media är välkomna att besöka Geodomen under turnén. På grund av Geodomens platsbegränsning, ta kontakt med Tina Larsen i Älmhults kommun.

GEODOMEN i Älmhult
Torsdagen den 19 mars mellan kl. 9.00–15.00
Älmhult, Folkets Hus.

Älmhult och Alvesta kommuner samordnar.

Kontakt i Älmhult:
Tina Larsen
Telefon: 0476-553 52
E-post: energiradgivning@almhult.se

Med vänlig hälsning
Malin Blom
Kommunikationschef
Tfn: 0476-553 28


Nyhet
Publicerad:
Till toppen