Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Mjölk kommer fortsätta att erbjudas till Älmhult kommuns äldre

Mjölk kommer att fortsätta att medfölja till de som får matdistribution från kommunens kök. Efter flera reaktionerna kring indragningen av mjölk som måltidsdryck väljer vi att ta tillbaka beslutet.

29 april fattade kostenheten och socialförvaltningen beslut om att mjölk som måltidsdryck för de som får matdistribution från kommunens kök ska upphöra 1 juni. Beslutet togs efter information om att det finns en risk med hållbarheten på mjölken samt att mycket av mjölken slängs.

- Beslutet kring att stoppa mjölk som alternativ måltidsdryck har gått för fort, och det är tydligt att vi har brustit i informationen. Nu ska vi istället se över våra rutiner för att leverera rätt mängd mjölk till våra brukare, säger Charlotte Nygren-Bonnier, socialchef i Älmhults kommun.

Undersöka nya rutiner

Kommunen kommer undersöka möjligheten till bättre och säkrare transporter av mjölken ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi kommer även göra mätningar på den mängd mjölk som förbrukas.

- Vi har fått ett förslag om att lägga till en ruta på matsedeln så de som vill ha mjölk kan välja det, vilket är väldigt klokt och vi kommer att titta närmare på det. Det viktiga är att alla som vill ha mjölk efter 1 juni fortfarande kan få det, säger Charlotte Nygren-Bonnier.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen