Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Drogmissbruk har upptäckts på Linnéskolan – åtgärder är vidtagna

I slutet av förra veckan uppmärksammade personal på Linnéskolan att det fanns elever som var drogpåverkade i skolan. Skolan har en drogpolicy och man har nu agerat efter den (drogpolicyn bifogas Pdf, 106.7 kB. (Pdf, 106.7 kB)).

Rektorerna Ida Bengtsson och Jörgen Rosén ser allvarligt på det inträffade.

- Vi ska ha en drogfri miljö på vår skola och nu har vi vidtagit åtgärder snabbt för att komma tillrätta med problemet och hjälpa de som är berörda. Elevhälsoteamet och lärare har pratat med eleverna och vi har skickat hem information till alla föräldrar. Vi har också satt in stöd för berörda elever och föräldrar, säger Ida.

- I skolan är vi uppmärksamma och vi vill också uppmana föräldrar att vara vaksamma över om deras barn visar förändringar i beteendet. Vi har gett föräldrarna information om vart de kan vända sig om de misstänker att deras barn använder droger, berättar Jörgen.

Det viktigaste, menar både Ida och Jörgen, är att kontinuerligt arbeta drogförebyggande på olika sätt med barn och ungdomar samt att snabbt sätta in åtgärder vid upptäckt av missbruk. Goda kontakter mellan skolan och vårdnadshavarna är också väldigt viktiga.

- En drogfri skola är målet och det måste vi alltid arbeta för, avslutar de.

Drogpolicy. Pdf, 106.7 kB. (Pdf, 106.7 kB)

Kontaktpersoner:

Ida Bengtsson, rektor, Linnéskolan, 0476 – 555 52
Jörgen Rosén, rektor, Linnéskolan, 0476 – 553 38


Med vänlig hälsning
Malin Blom Kommunikationschef


Nyhet
Publicerad:
Till toppen