Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Britt-Louise Ek-Gustafsson avslutar sitt uppdrag som gymnasiechef

Efter fyra och ett halvt år med ett intensivt utvecklingsarbete inom gymnasieskolan väljer Britt-Louise Ek-Gustafsson att dra sig tillbaka från sitt uppdrag som gymnasiechef i Älm-hult. Hon kommer i stället att går vidare som utvecklingsstrateg och utredare i skolfrågor inom kommunen.

I dag på morgonen har all personal på Haganässkolan fått information från förvaltningschef Björn Holmgren och personalchef Ingela Hjelte.

Anledningen till att Britt-Louise lämnar sitt uppdrag är att det finns bristande förtroende för henne hos delar av personalen. Det visar en nyligen utförd arbetsmiljöundersökning.
– Jag väljer själv att kliva av. Eftersom det finns bristande förtroende mot mig från delar av personalen känner jag inte att jag har de förutsättningar som behövs för att kunna driva ett offensivt arbete för Haganässkolans utveckling och framtid, menar Britt-Louise.

Enligt Björn Holmgren finns det ett starkt förtroende för Britt-Louise från förvaltningsledningens sida och hon kommer att vara kvar i Älmhults kommun.
– Att vara ledare inom skolan är ett tufft uppdrag och jag respekterar Britt-Louises beslut. Samtidigt är jag mycket tacksam över att hon vill vara kvar hos oss. Britt-Louise kommer inom kort att påbörja tjänsten som utvecklingsstrateg och utredare i skolfrågor. Hennes breda erfarenhet och kompetens är mycket värdefull i det arbetet, säger Björn och tillägger:– Vi kommer nu att arbeta fram en tillfällig lösning av ledningsstrukturen på Haganässkolan så att den dagliga verksamheten kan fungera. Därefter kommer vi att se över ledningsorganisationen och påbörja rekryteringen av en ny gymnasiechef.

– De här åren har varit både utmanande och spännande, säger Britt-Louise, men nu vill jag byta fokus. Jag brinner för alla de viktiga utvecklingsfrågor som skolan står inför och därför känns det väldigt bra att få fortsätta inom Älmhults kommun som utvecklingsstrateg och utredare i utbildningsfrågor.

Kontaktperson:
Björn Holmgren, förvaltningschef
Tfn: 0476-555 24

Med vänlig hälsning
Malin Blom, kommunikationschef

Nyhet
Publicerad:
Till toppen