Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Lantmäteriingenjör

– I en liten kommun arbetar du med hela kedjan – från att ta fram ett underlag till att ett bostadsområde står färdigt.

Mats Jeppson har arbetat som lantmäteriingenjör i sju år. Han tycker att arbetet är utvecklande med ett stort egenansvar. Det bästa med arbetet är mötet med invånarna.

– Jag tycker att det är fantastiskt att få hjälpa invånarna och där är den personliga kontakten jätteviktig. I det personliga mötet förstår jag deras behov och kan ge en bra service, säger Mats.

Mats Jeppson arbetar med fastighetsbildning, lantmäteri, kartframställning och GIS.

– Fördelen med att arbeta på en mindre kommun är att jag får arbeta med hela kedjan, från att ta fram ett underlag till nya potentiella tomter till att ett bostadsområde står färdigt. I en mindre organisation får du ett brett arbetsområde och möjlighet att hänga med på flera olika områden, vilket ger en större överblick, säger Mats.

Fler nyttjar kartor idag

Idag händer det mycket tekniskt inom lantmäteribranschen och kartorna är även mer grafiskt uppbyggda, vilket gör att yrket utvecklas hela tiden. Intresset för kartor och vad man kan göra med dem har även ökat bland invånarna.

– Kartor är spännande, de kan beskriva både en historik, nuvarande läge och en framtid. Idag är det fler som använder våra kartor och ser fördelen med dem, säger Mats.

Till toppen