Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Fastighetsingenjör

Johan Wallin arbetar som fastighetsingenjör på tekniska förvaltningen. Hans arbete handlar i mångt och mycket om att serva andra förvaltningar med drift av fastigheter, men det handlar även om kommunens framtida fastighetslösningar.

Fastighetsingenjör Johan Wallin.

Som fastighetsingenjör har Johan hand om kommunens fastigheter. Han ansvarar för allt som är inne i fastigheterna och ser till att drift och underhåll fungerar. Han arbetar också med projektering för framtida renoveringar och nybyggnationer.

– Det är ett härligt och utvecklande arbete som innebär många möten med människor. Fastigheter i bra skick är en av förutsättningarna för att kommunens verksamheter ska fungera. Därför känns det alltid bra när jag kan tillgodose våra medarbetares önskemål, säger Johan.

Bakgrunden inom byggbranschen ledde Johan till arbetet som fastighetsingenjör

Att Johan arbetar med drift, underhåll och nybyggnation av fastigheter är ingen slump. Han har en bakgrund inom byggbranschen och anser själv att han är ”född in i branschen”.

– Jag är snickare i botten och har drivit byggföretag tillsammans med min pappa. Efter att ha varit byggarbetsledare ett bra tag kände jag att jag ville hamna på andra sidan skrivbordet och ha en mer projekterande roll. Då sökte jag tjänsten som fastighetsingenjör och jag fastnade direkt, berättar Johan.

Älmhult är en expansiv kommun där det i dagsläget byggs mycket och projekteras för ännu fler nybyggnationer. Johan tycker att kommunen har en framtidstro och han ser mycket ljust på både sin egen och kommunens framtid.

– Det händer väldigt mycket i Älmhult och jag får vara med och planera en stor del av det som byggs här, vilket är roligt. Jag tror och hoppas att den här framtidstron som Älmhults kommun har håller i sig.

Till toppen