Hoppa direkt till innehållet

Rektor

Jörgen Rosén, rektor:

”Vi bygger en skola för framtiden”

Jörgen Rosén arbetar som rektor på kommunens enda 7-9 skola.  
– Som rektor har du två stora uppdrag, dels är du chef över personal och elever, dels är du ansvarig för den pedagogiska utvecklingen. Det är ett kreativt jobb och spännande att få vara med och bestämma över skolans utveckling.

Jörgen Rosén

– Att arbeta som rektor kräver att du är öppen som person, en bra ledare och ta vara på alla som finns på en skola – alla har mycket att bidra med, berättar Jörgen.

Långsiktigt perspektiv och bra gemenskap

Jörgen tycker att storleken på kommunen och bra pendlingsmöjligheter är två av fördelarna med att arbeta på Älmhults kommun. Det finns även en bra gemenskap i kommunens rektorsgrupp där man kan dra nytta av varandra och tillsammans ser helheten.
– Våra ungdomar ska gå från förskola upp till gymnasiet och då måste vi se helheten. Skolutveckling handlar inte bara om att få bra betyg utan även om social utveckling och att kunna leva som god samhällsmedborgare.

– Det finns så många styrkor med att arbeta på en kommunal skola, till exempel finns många stödfunktioner omkring som personal- och ekonomienhet. En kommunal skola står också för långsiktighet och tänker i långsiktigt perspektiv. Vi bygger en skola för framtiden som ska vara bra i 20 år framöver.

Goda förutsättningar att bli Sveriges bästa skola

Älmhults kommun har som mål att vara ”Sveriges bästa skola”.
– Allt grundas på att eleven ska lyckas så långt som möjligt. Hur når vi dit? Jo vi måste vara Sveriges bästa skola med duktiga lärare och rektorer som kan vara pedagogiska ledare – vi har goda förutsättningar att lyckas.

Som chef finns det alltid nya utmaningar att ta tag i och det blir aldrig tråkigt.
– Som rektor på kommunens enda högstadieskola finns det verkligen möjlighet att göra saker som vi tror på. Jag strävar efter att fortsätta driva det jag gör och vara ute i verksamheterna och träffa eleverna. Att vara rektor är att göra något gott för framtiden. Våra ungdomar är vår framtid och de invånare som ska ta hand om oss när vi bli gamla. Ger vi dem en bra start i livet och goda förutsättningar att lyckas så kommer det bli bra för hela samhället.