Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Gatuchef

Hanna Holm, gatuchef:

”Mitt arbete berör alltifrån samhällsplaneringen i stort till att ha rätt lampor i gatubelysningen”

Hanna Holm arbetar som gatuchef – ett arbete som berör två viktiga delar i samhället: gator och vägar. Att arbeta som gatuchef är roligt och varierat.
– En riktigt bra dag är när jag till exempel kan åtgärda något som en invånare ringer in och är missnöjd över eller när jag får en bra idé i ett projekt.

Som gatuchef på Älmhults kommun har Hanna ett brett arbetsområde som omfattar allt från exploatering av nya bostadsområden till daglig drift av gator och vägar. I sitt arbete har hon även mycket daglig kontakt med invånarna. Hannas arbete är varierat och innehållsrikt. Ingen dag är den andra lik, vilket hon tycker är roligt och utmanande.
– Jag arbetar med både stora och små frågor. Mitt arbete berör samhällsplaneringen i stort samtidigt som det kan handla om att ha rätt lampor i gatubelysningen, säger Hanna.

En framåtblickande kommun som möjliggör utveckling

Att Hanna sökte sig till just Älmhults kommun har bland annat att göra med närheten och möjligheten att påverka det samhälle hon själv lever i:
– Jag bor i Älmhult och trivs med att ha nära till min arbetsplats. Dessutom känns det kul att kunna påverka i den kommun där jag själv bor.

En annan sak som gör Hannas arbete roligt och stimulerande är att Älmhult är så framåtblickande och drivande. Det bidrar till att hon själv kompetensutvecklas.
– Älmhults kommun är expansiv och gör stora satsningar inom sådant som rör mitt arbetsområde. Det gör att inte bara kommunen utvecklas utan även jag själv. Jag får betydelsefull erfarenhet och kunskap.