Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Jobba som sjuksköterska

Som sjuksköterska i Älmhults kommun har du ett utvecklande och spännande arbete med personcentrerad sjukvård i hemmet. Du möter människor i alla åldrar och arbetar för att göra människors vardag bättre. 

"Vi arbetar för att göra människors vardag bättre"

Som sjuksköterska har du ett varierande arbete där du gör allt från att ta prover och ge dropp till att ansvara för omläggningar, medicindelningar och medicinska bedömningar. Du är även kontaktperson till anhöriga och en viktig kontaktlänk mellan patient och andra vårdgivare.

Det spelar ingen roll hur länge du arbetat inom vården, du utvecklas ständigt med arbetskamrater runt dig som gärna utbyter erfarenheter. I Älmhults kommun finns det inget rotationsschema, du arbetar endast var fjärde helg och det finns möjlighet att antingen arbeta i ett specifikt geografiskt arbetsområde eller som poolsjuksköterska.

Johan Svensson

Johan, sjuksköterska:

”Det är ett omväxlande och fritt arbete med patienter i alla åldrar, från barn till äldre och med sjukdomar i alla stadier. Det gör att jag får kontakt med personer som jag aldrig hade träffat annars.”


 Christina, distriktssköterska:

”Vi arbetar för att människor ska få det bättre och det känns meningsfullt att kunna ge den vården i hemmet. Många är svårt sjuka och behöver avancerad sjukvård. Att kunna erbjuda det i hemmet, där de fortfarande har en god kontakt med sina anhöriga, känns jättebra.”

 

Anna-Karin Petersson

Anna-Karin, sjuksköterska:

”Inom hemsjukvården möter jag patienten på ett väldigt personligt sätt. Eftersom en stor del av patientens liv speglas i hemmet, måste jag tänka på hela patienten med allt runt omkring.”


Marianne, distriktssköterska:

"Vi har roligt på jobbet och hjälper varandra."


  


Till toppen