Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Feriearbete 2021

Som feriearbetare får du möjlighet att gå bredvid och pröva ett yrke under en begränsad tid. Det är ett sätt att få en inblick i hur det är att arbeta inom olika verksamhetsområden. Du ersätter inte ordinarie personal och det krävs inte att du själv ska klara av arbetsuppgifterna, utan du får handledning till de uppgifter du ska utföra.

Feriearbetare

Information om feriejobb 2021

Som det ser ut i dagsläget kommer Älmhults kommun erbjuda feriearbete som vanligt till kommunens ungdomar i sommar. En förändring sedan tidigare år är att vi 2021 kommer erbjuda våra platser till ungdomar som går på gymnasiet.

Vilka verksamheter som kommer ta emot feriearbetare är fortfarande oklart och arbetsområden kan komma att förändras efterhand med anledning av coronapandemins utveckling.  När du söker ditt feriejobb är det därför viktigt att du väljer flera alternativ på arbetsområden du tycker är intressanta. Detta för att öka möjligheternas för oss att fördela platserna efter era intresseområden. Skulle det bli någon förändring, med tanke på utvecklingen av coronapandemin, så kommer vi att skicka ut information via mejl till alla ungdomar som fått feriejobb. 

Allt du behöver veta för att feriearbeta i Älmhults kommun

Som feriearbetare får du en värdefull introduktion ut i arbetslivet och en inblick i vad det kan innebära att arbeta inom någon av våra kommunala verksamheter. Du får möjlighet att visa vad du kan bidra med på en arbetsplats samt en språngbräda ut i yrkeslivet efter gymnasiet. Det kan också i längden leda till semestervikariat och arbete kvällar och helger.

Inom Älmhults kommun erbjuder vi dig möjlighet att arbeta inom barn- och fritidsverksamhet, vård- och omsorg, kost/kök, lokalvård och fastighetsskötsel. Även arbete i någon av kommunens föreningar kan komma att bli aktuellt.

Feriearbetet är indelat i tre olika perioder under sommarlovet med start veckan efter skolavslutningen.

En feriearbetare får arbeta som mest fyra och en halv timme om dagen och i de allra flesta fall under en sammanhängande period av tre veckor. En feriearbetare ska ha minst 30 minuters rast om arbetsdagen är längre än fyra och en halv timme.

Vem kan söka feriearbete?

För att du ska kunna söka feriearbete måste du vara folkbokförd i Älmhults kommun. År 2021 kommer Älmhults kommun erbjuda feriearbete till dig som är född år 2005, 2004 eller efter den 1 juni 2003 och har ett fullständigt personnummer. Gymnasiesärskolans elever får söka så länge de går kvar på gymnasiet.

För att vi ska kunna hitta en plats åt dig så behöver du också kunna göra dig förstådd på svenska samt kunna läsa och skriva utifrån vad arbetet kräver.

De ungdomar som inte tidigare haft feriearbete i kommunen prioriteras före andra sökande. De som läser på vård- och omsorgsprogrammet eller på barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet har förtur inom det yrkesområdet.

Ansökningstiden för 2021 öppnar i början av mars. Mer information kommer inom kort.