Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Det här är Älmhult

Det är här det händer. I Älmhult, i Småland, i dag. Här finns ambition, vilja och mod att växa och utvecklas. I Älmhult har det investerats miljarder de senaste åren och ytterligare satsningar är på gång. Företag expanderar och bygger, här uppförs nya bostäder och skolor. Älmhult har unika förutsättningar med IKEA, världens största inredningsföretag, på orten.

I Älmhults kommun bor och lever cirka 17 000 personer och vi blir allt fler. År 2017 blev vi utsedda till Årets tillväxtkommun i Sverige. Under dagtid är vi ännu fler. Det är ungefär 3 500 personer som pendlar till Älmhult varje dag för att arbeta. Till det kommer ett stort antal affärsresenärer och andra besökare som dagligen finns här. Det är därför inte så konstigt att det finns många frisörer och lunchställen i Älmhult.

Internationellt på riktigt

I Älmhult möts dagligen människor från olika kulturer med olika bakgrunder, erfarenheter och kunskaper vilket ger en internationell prägel. Här talas över femtio olika språk. En internationell skola gör det möjligt för familjer från hela världen att leva och bo i kommunen. De internationella inslagen berikar och gör Älmhult till en intressant internationell mötesplats.

En del av Småland

Älmhult har det som ofta förknippas med det småländska: företagsamhet, påhittighet och den vackra landsbygden med sina skogar, hagar och sjöar. Det småländska hjärtat finns också hos de två världskända entreprenörerna Ingvar Kamprad och Carl von Linné. Kontrasten mellan den småländska idyllen och den internationella prägeln gör Älmhult till något unikt och spännande.

Hjärtat av IKEA

Runt om i världen möbleras hem med produkter som designats här i Älmhult. Närmare 5 000 personer arbetar på något av de femton IKEA-bolag som finns på orten, vilket bidrar till den internationella prägeln. IKEA har medvetet valt att inte bara stanna kvar, utan också att fortsätta växa här. Boendet och hemmet blir allt viktigare i många människors liv och få platser i världen är mer förknippade med hemmet än IKEA och Älmhult.

Till toppen