Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Synpunkter och förslag

Du kan alltid vända dig till kommunen om du har synpunkter på den kommunala verksamheten, om du vill klaga på något som blivit fel, eller om du har förslag på förbättringar i kommunen. Tänk på att dina synpunkter och förslag i regel registreras och betraktas som allmän handling

Synpunkter och förslag

Om du har tankar och förslag på hur något kan bli bättre i kommunen vill vi gärna veta det! Ett bra sätt att lämna förslag är att använda vår e-tjänst för synpunkter och förslag. Förslaget skickas då snabbt till rätt förvaltning och vidarebefordras till ansvarig handläggare.

Vår e-tjänst för synpunkter och förslaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om förslaget eller synpunkten är lite mer komplicerat är det i vissa fall enklare om du ringer eller bokar en tid för besök, så att du kan diskutera ditt förslag med en handläggare eller annan person på kommunen.

Ytterligare ett sätt att lämna förslag är att kontakta en politiker. Fördelen med att få stöd av en förtroendevald politiker är att politikern i sin tur kan få med sig sitt parti och kanske även andra partier, vilket ökar chansen för att din åsikt eller ditt förslag ska leda till en åtgärd.

Kontakta en politiker

Synpunkter och klagomål på socialförvaltningens verksamhet

Har du förslag till förbättringar eller upplever att något blivit fel inom någon av socialförvaltningens verksamheter är du välkommen att kontakta oss via vårt system för hantering av synpunkter och klagomål.

Om du vill skicka in en synpunkt eller ett klagomål gör du det här.länk till annan webbplats

Personuppgifter

När du skickar e-post till kommunen hanterar vi dina personuppgifter. I de flesta fall måste vi spara ditt e-postmeddelande under en tid för att handlägga din fråga eller för att vi måste spara det som en allmän handling. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras i ditt ärende och dina rättigheter kan du fråga din handläggare eller läsa på almhult.se/Dataskyddsförordningen (GDPR)

Frågor

Om du vill fråga något är det enklast att skicka e-post eller ringa. Kontaktuppgifter finns tillgängliga här på webbplatsen. Vår målsättning är att du ska få svar inom fem arbetsdagar. Behövs längre handläggningstid informerar vi om detta inom två arbetsdagar.

Kontaktuppgifter till politiska organ och förvaltningar

Till toppen