Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Lekplats på Stortorget

Den 13 juli, 2021, invigdes lekplatsen Huset på Stortorget i Älmhult! Barnen, från Vitsippans förskola, som varit med och tagit fram idéer till lekplatsens lekutrustning var så klart där och invigde den tillsammans med Elizabeth Peltola (c), kommunstyrelsens ordförande.

Vad?

Ett barnens rum i det offentliga rummet. En plats för våra yngre invånare på Stortorget är en del i att göra vårt centrum levande.

Tillsammans med IKEA har vi skapat ett rum för lek och aktivitet på stortorget där barnen är i centrum. Barn från förskolorna Vitsippan, Montessori, Liljebacken och Violen har berättat vad rummet ska innehålla och hur och var de vill leka.

Vi har placerat kulisser för att bygga ett vardagsrum, ett sovrum och en trädgård. Rummen är fyllda med färgstarka möbler i överdriven storlek och i hållbara material. Lekplatsen är upplyst och tillgänglighetsanpassad.

Varför?

En lekplats på Stortorget har under längre tid varit ett önskemål från invånarna och nu har vi tagit hjälp av våra yngsta invånare för att forma en rolig lekplats som inte liknar någon annan. Lekplatsen ska stimulera barns fantasi och den fylls med fysiska utmaningar där de kan klättra, gunga och balansera.

När?

Nu är lekplatsen på Stortorget i Älmhult öppnad!

Läs nyheten om lekplatsen på Stortorget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lekplats med möbler i enorm storlek och glada färger
Torget lite uppifrån och en grusplats där lekplatsen ska byggas. 
En visualisering av en lekplats byggd som ett hem
En visualisering av en lekplats byggd som ett hem, upplyst på natten

Skiss på hur det kan komma att se ut.

En visualisering av en lekplats byggd som ett hem

Skiss på hur det kan komma att se ut.

Till toppen