Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nya avgifter för sophämtningen 2019 och gratis besök på återvinningscentralerna

Den 1 januari gick renhållningsverksamheten i Älmhults kommun över till det kommunägda bolaget, SSAM. För bättre service och för att införa fyrfackskärl beslutade kommunfullmäktige om ny taxa för avfallshantering, inför 2019, med en höjning av avgiften för sophämtning på ungefär 200 kronor per abonnemang och år.

I Älmhults kommun görs en generell prishöjning av samtliga abonnemang för sophämtning under 2019. Samtidigt infördes gratis besök på återvinningscentralerna för invånare. Företag kan teckna ett särskilt företagskort för att lämna avfall på återvinningscentralerna.

Under vecka 10 kommer första renhållningsfakturan från SSAM. För mer information om fakturering besök ssam.se/faktureringlänk till annan webbplats.

Avgifter 2019

Läs mer om nya avgifterna på SSAM.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi förbereder för bättre service

Avgiften för sophämtning höjs av två anledningar:

Från och med 1 januari går renhållningsverksamheten i Älmhults kommun över till ett gemensamt, kommunägt bolag, SSAM. SSAM kommer då ta över ansvaret för att hämta och behandla avfall i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Älmhult och Markaryds kommuner. Bolaget har ett tydligt uppdrag att förbättra avfallshantering och service i sina ägarkommuner.

Just nu förbereds det även för införandet av ett nytt insamlingssystem i kommunen – fastighetsnära insamling i fyrfackskärl. Fyrfackssortering innebär att vi hämtar förpackningar av plast, papper, metall och glas samt matavfall och restavfall hemma vid din villa. Det nya systemet införs under 2020.

Läs mer om det nya avfallbolaget här.länk till annan webbplats

Har du frågor om SSAM?

www.ssam.selänk till annan webbplats kan du få svar på de flesta frågor som rör dina ärenden. Följ dem gärna på Facebook för den senaste informationen.länk till annan webbplats

Nyhet
Publicerad: