Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nya avgifter för sophämtningen 2019 och gratis besök på återvinningscentralerna

Kommunfullmäktige har beslutat om nya taxor för avfallshantering i Älmhults kommun. Det innebär en höjning av avgiften för sophämtning på ungefär 200 kronor per abonnemang och år. Besöken på återvinningscentralerna blir från och med 2019 även gratis för dig som invånare.

I Älmhult görs en generell prishöjning av samtliga abonnemang för sophämtning under 2019. Samtidigt införs gratis besök på återvinningscentralerna för invånare. Företag kommer att kunna teckna ett särskilt företagskort för att lämna avfall på återvinningscentralerna.

Avgifter 2019

Läs mer om nya avgifterna på SSAM.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi förbereder för bättre service

Avgiften för sophämtning höjs av två anledningar:

Från och med 1 januari går renhållningsverksamheten i Älmhults kommun över till ett gemensamt, kommunägt bolag, SSAM. SSAM kommer då ta över ansvaret för att hämta och behandla avfall i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Älmhult och Markaryds kommuner. Bolaget har ett tydligt uppdrag att förbättra avfallshantering och service i sina ägarkommuner.

Just nu förbereds det även för införandet av ett nytt insamlingssystem i kommunen – fastighetsnära insamling i fyrfackskärl. Fyrfackssortering innebär att vi hämtar förpackningar av plast, papper, metall och glas samt matavfall och restavfall hemma vid din villa. Det nya systemet införs under 2020.

Läs mer om det nya avfallbolaget här.

Nyhet
Publicerad: