Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nu gör vi klart torget i Hagabo och en del av Vattenriket

grusad mark mellan ett vitt och ett rött fyravåningshus.

Hagabo är ett av Älmhults nya bostadsområde. På ena sidan granne med IKEA och Älmhults handelsområde på andra sidan med Vattenriket. Nu börjar vi arbetet med att göra klart torget i Hagabo och vi rensa upp och göra stigar i Vattenriket.

– På Hagabos torg kommer det att bli en spontanlekplats och sittplatser. Vi kopplar in belysning och planterade träd och blomrabatter med perenner (blommor som blommar nästa år igen). Mellan torget och dammen anlägger vi en gräsmatta med gott om plats för lek och picknik med utsikt över dammen, säger Ingela Thulander, parkförvaltare i Älmhults kommun och fortsätter:

 

Gångstigar av brädor, så kallade spänger, slingrar sig fram genom fuktig mark.

– Vi håller också på att göra i ordning en naturstig genom delar av Vattenriket. Där röjs upp och vi lyfter fram mer av den gamla fina skogen med höga träd. Att ta bort en del buskar och snår skapar också en känsla av en tryggare skog att promenera i då täta buskar och snår kan upplevas som otryggt. Vi har redan startat arbetet med att lägga ut spänger (gångar av trä) över de våta partierna, berättar Ingela.

Arbetet med Hagabos torg och Vattenriken kommer att bli klart innan jul.
Vill du se och läsa mer om Vattenriket gå in på www.almhult.se/vattenriket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Lona-bidrag för Vattenriket

Kommunen har fått bidrag från Länsstyrelsen, så kallade Lona-bidrag för att vi ska kunna göra Vattenriket tillgängligt på ett så varligt sätt som möjligt för att växter och djur inte ska påverkas i någon större grad. Och att vi som besöker Vattenriket kan njuta av det växt- och djurliv som finns där.

Bidraget innebär att Kommunen och Länsstyrelsen delar på kostnaden som blir för att bygga och göra iordning den del som är Vattenriket. När det är klart är det kommunen som underhåller och sköter området i egen regi.

Mer information finns på Länsstyrelsen i Kronobergs hemsida. Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen