Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Gamla sågverkstomten får nytt namn: Solvikskajen

Just pågår framtagandet av en ny detaljplan för fastigheten Sånnaböke 1:171, också känt som Möckelns sågverk eller gamla sågverket. Att ha ett passande områdesnamn är en del i arbetet att skapa en tydlig identitet för området som ska omvandlas från industrimark till bostäder och småskaliga verksamheter som till exempel café, mindre kontor och lokaler för företag.

- Solviksvägen är bilvägen som idag leder in till området och det var det som vi spann vidare på och till slut blev det Solvikskajen. Namnet är tänkt att ge associationer till en härlig och inbjudande känsla, namnet gör också att man kommer att tänka på vatten och njutning vid vattnet, säger Linda Björling planarkitekt Älmhults kommun.

Älmhults kommun har tillsammans med fastighetsägaren, Caroline Thagesson, VD för Trenäs Förvaltning AB, gemensamt resonerat sig fram till det nya namnet.

- Vi ville lyfta ett namn tidigt i arbetet för att det skapar en ännu tydligare vision av området och för att börja använda ett namn för ett framtida område som förhoppningsvis kommer att bli omtyckt av Älmhultsborna, avslutar Caroline.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen