Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Arpine blir ny stadsarkitekt i Älmhult

Den 1 maj har Älmhults kommun en ny stadsarkitekt på plats. Arpine Minasyan arbetar idag som planarkitekt i kommunen och hon efterträder Henrik Johansson som slutade i februari.

- Jag ser både möjligheter och utmaningar i den nya rollen och jag är redo att tillsammans med mina kollegor fortsätta utveckla Älmhult på ett hållbart sätt, berättar hon.

Arpine arbetar sedan fyra år som planarkitekt i Älmhult. Tidigare har hon bland annat jobbat med projektledning inom Tecknopark. Arpine är utbildad arkitekt och samhällsplanerare med studier från universitet i Armenien och från KTH.


Ser fram mot nya utmaningar

- Mycket handlar om att hålla samman de delar som samhället består av. Det gäller att forma den fysiska miljön och balansera olika samhällsintressen så att det blir en bra helhet av alla delarna. Det är ett spännande arbete och vi har en organisation med hög kompetens och nära samarbeten. Det finns väldigt bra förutsättningar och det känns positivt, säger Arpine som ser fram mot nya utmaningar.

Arpine ser flera fördelar med Älmhults kommun:

- Älmhult är en attraktiv kommun med en positiv befolkningsutveckling. Jag gillar att arbeta med utveckling och gillar nya utmaningar. Älmhult står inför spännande förändringar med fortsatt ökad bostadsproduktion och hållbar tillväxt. Vi måste se till att samhället växer på rätt sätt och att vi får till mer liv och rörelse.

Paul Robertsson, planeringschef är mycket nöjd med rekryteringen:

- Det känns väldigt bra. Arpine är väl insatt i kommunens utveckling och har en bred erfarenhet i yrket. Jag är glad över att hon tar sig an denna utmaning för ett växande Älmhult.

Nyhet
Publicerad: