Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Barn och utbildning

Kvinnlig lärare och kvinnlig förälder med dotter vid skolbänk där dottern använder miniräknare.

Välkommen till våra skolor i Älmhults kommun. Vi arbetar för att skapa en skola där alla barn och elever utvecklar sin fulla potential i goda möten med skickliga och välutbildade medarbetare. Alla barn ska möta framtiden med positiv självbild och framtidstro: jag vill, jag vågar, jag kan!

Älmhults kommun erbjuder ditt barn plats från hösten det år barnet fyller sex år. Det betyder att förskoleklass är obligatoriskt för alla barn i Sverige och alla ska gå i skolan i minst tio år. Lärande och utveckling står i centrum i alla skolformer.

Att flytta till Älmhults kommun

När du flyttar till Älmhults kommun och har barn som ska gå i grundskolan ska blanketten in-utflyttningsanmälan fyllas i och lämnas in till kommunen. Blanketten kan lämnas in när som helst under året. Barnet är garanterad en plats på en kommunal skola. Önskar vårdnadshavare att barnet ska gå på fristående skola tar du som vårdnadshavare kontakt direkt med skolan. Här kan du läsa mer om val av skola och turordningsregler. Länk till annan webbplats.

Förskola 1–5 år

I kommunen finns 18 kommunala förskolor placerade både i centrala Älmhult och i byarna runtomkring. Det finns också fristående förskolor och öppen förskola.

Förskolor i Älmhults kommun

Grundskola 6–16 år

Det finns nio kommunala grundskolor i kommunen varav en är Internationell skola där all undervisning sker på engelska. Grundsärskolan är placerad på två skolor, årskurs 1-6 samt årskurs 7-9. Det finns även två friskolor i kommunen.

Skolor i Älmhults kommun

Internationella skolan

Gymnasium

Haganässkolan ligger i centrala Älmhult. Här kan du välja flera olika program. På Haganässkolan finns också vuxenutbildning och gymnasiesärskola.

Haganässkolan

Till toppen