Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Linnéskolan inför distansstudier en dag i veckan

Älmhults kommun har idag beslutat att införa växelvis fjärrundervisning för årskurs 7–9 på Linnéskolan från och med måndagen den 1 februari.
– Vi är i full gång med att informera personal och vårdnadshavare. Det här gör vi för att säkerställa en god språkundervisning och för att förhindra smittspridning, säger Torbjörn Öberg, rektor på Linnéskolan.

Linnéskolan har sedan en längre tid tillbaka gjort flera anpassningar för att minska smittspridningen. En av åtgärderna innebär att all undervisning sker i respektive klass – vilket nu inte är optimalt när det gäller språkundervisningen där lärare och elever inte kan ses som vanligt.

– Det visar sig nu att det inte är hållbart utifrån undervisningens kvalitét att läraren i språkvalet inte har direktkontakt i undervisningen med sina elever. Vi inför därför distansstudier en dag i veckan för bättre möjligheter till kontakt, om än via datorn säger Torbjörn.

Distansstudier införs för eleverna från och med nästa vecka och i första hand fram till den 5 mars 2021. Under tre av veckans fem dagar minskar skolan antalet elever på plats med en tredjedel.

Så här ser planen ut:

  • Måndagar läser åk 8 på distans, med längre språkvalslektion
  • Tisdagar läser åk 9 på distans, med längre språkvalslektion
  • Onsdagar läser åk 7 på distans, med längre språkvalslektion

– Om läget förändras så tar vi givetvis nya beslut utifrån undervisningens kvalité och ur smittskyddsperspektiv.

Information till elever och vårdnadshavare skickas under onsdagen.

Vad är fjärrundervisning?

Fjärrundervisning innebär att undervisningen är interaktiv och sker i realtid genom att man använder informations- och kommunikationsteknik. På Skolverkets webb finns mer information om vad som gäller kring fjärrundervisning:

Fjärrundervisning Skolverket Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen