Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Lättade restriktioner för barn och ungas fritid

Regeringen meddelande under torsdagen att offentliga aktörer bör återuppta idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus. Därför öppnar kommunen upp idrottshallar och fritidsaktiviteter igen från och med den 25 januari för föreningar och kommunala verksamheter för barn och unga, så länge verksamheten kan genomföras utan ökad risk för smittspridning.

Barnens hälsa i fokus

Coronarestriktionerna har försvårat för barn och unga att träna och röra på sig. Nu lättar regeringen på restriktionerna och organiserade aktiviteter, såsom exempelvis kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet för barn och unga, undantas från rekommendationen om att hålla icke-nödvändiga verksamheter i kommunens regi stängda. Detta förutsatt att de allmänna råden efterföljs. Man bedömer att nyttan av att ha öppet överväger fördelarna med att hålla stängt och betonar att de negativa följder för barn och ungas hälsa som annars riskeras är betydande.

Kommunens beslut

Med anledning av regeringens uttalande har Älmhults kommun beslutat följande:

  • På måndag den 25 januari öppnar vi våra idrottshallar igen för verksamhet med barn och ungdomar födda 2005 eller senare.
  • Haganäsbadet håller fortsatt stängt för allmänheten men håller öppet för simundervisning, via skolan, och för simklubbens träningar för barn- och ungdomar födda 2005 eller senare.
  • Diö ishall håller fortsatt stängt för allmänheten men håller öppet för Diö hockey med verksamhet för barn- och ungdomar födda 2005 eller senare.
  • Fritidsgården Fenix öppnar igen men med begränsat antal besökare med hänvisning till pandemilagen.
  • Kulturskolan fortsätter hålla igång undervisningen men med vissa restriktioner.
  • Älmhults bibliotek fortsätter ha stängt för inomhusbesök fram till den 8 februari. Våra filialer håller helt stängt fram till den 8 februari. Utlåning och återlämning av medier sker utomhus vid bibliotekets entré. Lokaltidningar kan läsas utomhus vid entrén. Du kan skriva ut, kopiera och skanna samt boka dator för att uträtta kortare ärenden. Ring på dörrklockan eller kontakta oss på telefon eller e-post under ordinarie öppettider så hjälper vi dig. Telefon 0476-552 20 eller e-post bibliotek@almhult.se

Vi ber er att fortsätta ta ansvar för att hindra smittspridning och att hålla koll på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är viktigt att vi håller i och håller ut lite till, läget är fortfarande väldigt kritiskt.

Läs mer om idrottsföreningar och träningsanläggningar på Folkhälsomyndighetens webb Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen