Internationella skolan – extra planeringsdag för att planera distansundervisning för de äldre eleverna

I morgon tisdag den 17 mars har internationella skolan i Älmhult en extra planeringsdag som gäller MYP (klasser från årskurs 5).

Distansundervisning håller på att förberedas genom att bland annat se till att alla har bra förutsättningar att jobba via surfplatta eller att eleven kan använda egen platta/dator. Skolan ska också säkerställa hur dialogen mellan lärare och elever ska gå till.

– Jag vill poängtera att vi inte har några elever med konstaterad covid19, men det minskade elevantalet gör att vi måste planera för distansutbildning för de äldre eleverna. Efter tisdagens planeringsdag kommer vi att informera föräldrar om vad som gäller, berättar Maria Haglund, rektor och förskolechef på Internationella skolan.

– Det är viktigt att känna till att stängning av skolor och förskolor får stor inverkan på vårt samhälle. Det finns föräldrar som har samhällskritiska funktioner och arbetar bland annat inom vården. Av den anledningen är det utomordentligt viktigt att Älmhults kommun håller sina förskolor och skolor öppna, säger Roger Johansson chef för utbildningsförvaltningen.

Studiedagen för kommunens skolor, den 24 mars, genomförs som planerat.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen