Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Inter IKEA Group skänker munskydd och visir för tre månaders förbrukning

IKEA skänker 40 000 munskydd och 2 000 visir till vården i Älmhults kommun. Skyddsutrustning har redan levererats och används nu i vården.

Enligt beräkningar kan Älmhults kommun komma att behöva 25-30 000 munskydd och 2000 visir under tre månader. Även om Älmhults kommun inte har haft brist på skyddsutrustning har det hela tiden varit en viktig uppgift att hitta och beställa skyddsutrustning.

- Att IKEA är med och hjälper till med att lösa vårt behov av skyddsutrustning under en sådan lång tid framöver är fantastiskt och det ger oss en trygghet i vårt arbete med covid-19, säger Åsa Svensson, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

IKEA har under hela pandemin hjälpt Älmhults kommun och andra kommuner inom Kronoberg med leverans av skyddsvisir. Det är tillsammans vi bromsar smittspridningen!

- Älmhult är hjärtat av IKEA och här har vi har våra rötter. Vi har en god dialog och ett bra samarbete med kommunen. För oss är det viktigt att göra vad vi kan för att långsiktigt stötta dem i arbetet med att stoppa spridningen av covid-19. Det finns ett löpande behov av olika sorters skyddsutrustning och där såg vi en möjlighet att hjälpa till, säger Mattias Lindqvist, ansvarig för samhällskontakter på IKEA Älmhult AB.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen