Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

”Hälsa-på-skärmar” installeras på Älmhults vård- och omsorgsboenden

Nu gör Älmhults kommun sina vård- och omsorgsboenden åter tillgängliga för besökare. Tack vare plexiglasskärmar utomhus kan de boende träffa sina närstående utan risk för smitta.

Under fredagen levererades plexiglasskärmar till Almgården, Elmiersgården/Nicklagården, Ekebo och Solgården. Skärmarna är tillverkade av Älmhultsföretaget Alfing som i sin vanliga produktion tillverkar bland annat stolar till arenor, skogsmaskiner och olika typer av legoarbeten.

- När vi fick frågan från socialförvaltningen i Älmhults kommun var det ingen tvekan om att vi skulle fixa det här. Det känns bra att kunna bidra till att de som bor på ett boende kan få träffa sina anhöriga, säger Claes-Göran Claesson, vd för Alfing.

När skärmen levererades till Almgården provades den direkt av några nyfikna.

- Jag vet att många längtar efter besök eller att få besöka varandra och skärmen kommer göra det möjligt! Det kommer att bli många härliga möten i vår och sommar, säger Kornkanok Ormsin som arbetar på Almgården.

När anhöriga vill komma på besök och använda sig av skärmen kontaktas personalen för att boka en tid.

- Vi tror att det kommer att bli en flitig användning av skärmarna och kanske särskilt nu på söndag när det är Mors dag, säger Carina Svensson, enhetschef på Almgården.

Kornkanok Ormsin, personal på Almgården, och en av de boende testar skärmen.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen