Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Gymnasieelever med distansundervisning erbjuds matlådor

Älmhults kommer nu att tillhandahålla matlådor till de gymnasieelever som är folkbokförda i kommunen, oavsett vilken gymnasieskola de går på. Från och med onsdag 15 april kommer elever och vårdnadshavare att kunna hämta mat.

Det går till så att eleven beställer matlådor via en e-tjänst som ska vara igång tisdag nästa vecka. Matlådorna tillagas av kommunens kostenhet och kan sedan hämtas upp på antingen Haganässkolan, Ekebo matsal i Diö, Ryfors skola eller Solrosens förskola i Häradsbäck. Utlämning sker vid kökens varuintag, måndag till fredag kl. 11.00-13.00.

I e-tjänsten anger eleverna eventuell specialkost och vilka dagar de vill hämta mat. Man kommer att kunna hämta 1 portion per tillfälle och man anmäler dagen innan att man vill hämta dagen efter.

- Det är viktigt att våra elever har möjlighet att få nyttig mat och det känns bra att kunna erbjuda ett mål kostnadsfritt per dag för de som har behov. Specialkost kommer givetvis att erbjudas de elever som i normala fall har beviljats det. Matlådan värmer eleven i micro eller ugn och vissa dagar kan det bli en kall maträtt, exempelvis en matig pastasallad, säger Samuel Svensson, verksamhetschef.

- På kostenheten försöker vi vara följsamma och anpassa oss för att möta nya förutsättningar och behov som dyker upp, som nu med coronasituationen. Det är fantastiskt att se engagemanget hos våra medarbetare ute i alla kök och hur bra vår gemensamma samverkan mellan förvaltningarna fungerar, säger Cecilia Blidö, verksamhetschef på kostenheten.

Information och instruktioner kommer skickas ut till eleverna via skolan. Via
e-tjänsten kan eleven eller vårdnadshavaren från och med tisdag nästa vecka att göra sin beställning.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen