Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Digitala besök: Allt vanligare på kommunens vård- och omsorgsboenden

Kommunens vård och omsorgsboende är stängda för besökare. Några fysiska besök av anhöriga och närstående blir det inte men de digitala besöken är däremot fler. Solveig Johansson bor på ett av vård- och omsorgsboendena, Almgården, och hon får hjälp av undersköterskorna Samira och Graciela att ringa upp sin son Raymond från sin ”platta”.

Solveig och Raymond brukar prata med varandra några gånger i veckan. Solveig har två barn till och flera barnbarn som hon också ”träffar” via plattan.

- Det är så roligt att få prata med dem och se dem samtidigt, det känns som om de är här hos mig! Jag får vara med på deras balkong och se hur de har det. Jag saknar såklart deras besök men det här sättet är också bra.

Solveigs son, Raymond som bor i Helsingborg, berättar att han tycker att det är fantastiskt med de digitala besöken hos sin mamma nu när det inte går att ses ”på riktigt”.

- Det är så roligt att kunna träffa mamma trots både avstånd och det rådande läget med virus, säger Raymond.

Alla kommunens vård- och omsorgsboende fick för några år sedan plattor från Kampradstiftelsen som alla används i det dagliga arbetet och alldeles särskilt nu. Alla byggnader är sedan flera år tillbaka utrustade med nätverk som gör att kommunikationen går lätt.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen