Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhults kommun stänger ytterligare verksamheter

Till följd av regeringens beslut om kraftigare åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset görs nu fler anpassningar av de kommunala verksamheterna.

Följande verksamheter stängs under perioden 21 december 2020 – 24 januari 2021:

  • Älmhults bibliotek stänger för besök. Du kan fortfarande låna, reservera och lämna medier. Ring 0476-552 20 så hjälper vi dig. Läs mer på bibliotekets hemsida. Länk till annan webbplats.
  • Alla biblioteksfilialer har stängt tom 24 januari. I Häradsbäck fungerar självservice av lån och lämning av medier.
  • Alla sport- och fritidsanläggningar inomhus är stängda, även för de som är födda 2005 och senare. Det innefattar även Diö ishall, Haganäsbadet och Bockatorps ridanläggning.
  • Öppna förskolan
  • Fenix fritidsgård

– Vi genomför nu ytterligare anpassningar av verksamheterna för att bidra till minskad smittspridning. Att stänga är tufft men vi vill slå ett slag för vikten av utomhusträning. Alla aktiviteter utomhus ska naturligtvis ske enligt de restriktioner som tidigare förmedlats av Folkhälsomyndigheten och regering samt de restriktioner varje respektive riksidrottsförbund tagit fram, säger Jörn Engkvist, kultur- och fritidschef.

Fenix stänger sina lokaler - ökar samidigt närvaron i centrum

För att minska trängsel i kommunen stänger kommunens fritidsgård Fenix sina lokaler. I stället kommer fritidsledarna att röra sig runt i Älmhult för att öka vuxennärvaron. Fritidsledarna kommer även att finnas tillgängliga på instagram, facebook och telefon.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen