Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhultsfestivalen skjuts upp till följd av coronaviruset

I syfte att minimera smittspridningen i samhället beslutade kommunen under måndagen att flytta fram Älmhultsfestivalen som skulle ha gått av stapeln den 29-30 maj 2020.

Älmhults kommun har nu beslutat att skjuta upp Älmhultsfestivalen för att prioritera samhällsviktiga funktioner, skydda riskgrupper och förhindra smittspridning. Festivalen kan komma att senareläggas till senare under hösten eller under våren nästa år beroende på hur situationen utvecklas.

- Vi behöver göra rätt prioriteringar i det läge vi befinner oss i. Utifrån regeringens rekommendationer om att undvika större event så väljer vi nu att skjuta upp festivalen. Vi ser detta som en trygghetsåtgärd, säger Helen Carlsson, kulturstrateg Älmhults kommun.

-Det är bara att gilla läget. Under rådande omständigheter får vi avvakta lite men jag fortsätter att klura på vad vi ska ha med i programmet för att få till en lyckad festival. Det hoppas jag att alla andra som brukar vara involverade också gör. Då är vi redo att göra något bra, så snart det är läge igen, Per Faeltenborg, projektledare Älmhultsfestivalen.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen