Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Aktuellt om corona, vecka 49

Vi har fortsatt smittspridning i Älmhults kommun och följer noga utvecklingen. Det är mycket viktigt att vi alla tar ansvar och följer de skärpta råden, för att lyckas bromsa smittspridningen och rädda människors liv.

Förlängda skärpta råd för att minska smittspridningen

Smittspridningen av covid-19 ökar snabbt i Kronoberg. Därför har Folkhälsomyndigheten och Region Kronobergs smittskyddsläkare beslutat att kraftigt skärpa råden för dig som bor i eller besöker Kronoberg. De skärpta råden gäller till och med den 13 december. Därefter införs nationella råd som kommer gälla över jul och nyår. Råden gäller för dig som bor i och besöker Kronoberg.

Du uppmanas att:

  • Avstå från att vistas i en inomhusmiljö där det finns risk för trängsel, till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor med eller närmast anhöriga.

Läs mer om de skärpta allmänna råden på 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elmeskolan återgår till ordinarie undervisning

Då personalläget på Elmeskolan är betydligt bättre återgår Elmeskolan till ordinarie undervisning med start vecka 49. Tack till alla elever, vårdnadshavare coh personal som ställt upp på ett fantastiskt sätt under tiden med distansundervisning.

Haganässkolan går över till distansundervisning, terminen ut

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att landets gymnasieskolor övergår till distansundervisning från måndagen den 7 december.

Rekommendationen gäller till och med den 6 januari 2021 med undantag för bland annat elever på introduktionsprogrammen, elever i gymnasiesärskolan och elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning. Undantag finns också för praktiska moment, nationella prov och andra examinationer som inte kan genomföras på distans. APL genomförs som planerat v50 därefter distansundervisning.

Matenkäten finns tillgänglig för bokning av matlådor till nästkommande vardag från kl. 8:00 till kl. 11:00.
Elever som bor i annan kommun kan beställa mat enligt ovan eller ordna mat via sin hemkommun.
Länk till matenkät Länk till annan webbplats.

När ska du stanna hemma

På 1177 kan du läsa om när du ska stanna hemma och hur länge, ifall du misstänker eller vet att du eller någon anhörig har covid-19.

1177 - information om coronaviruset Länk till annan webbplats.

Information om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun

Varje vecka på torsdagar rapporterar vi om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun. Vi rapporterar totalt antal bekräftade fall i hela kommunen för aktuell och förgående vecka, informationen kommer från Region Kronoberg. Vi rapporterar även antalet brukare inom socialförvaltningen med pågående covid-19.

Du hittar informationen om bekräftade fall av covid-19 på almhult.se/corona

Nyhet
Publicerad:
Till toppen