Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Aktuellt om corona, vecka 48

Vi har fortsatt smittspridning i Älmhults kommun och följer noga utvecklingen. Det är mycket viktigt att vi alla tar ansvar och följer de skärpta råden, för att lyckas bromsa smittspridningen och rädda människors liv.

Förlängda skärpta råd för att minska smittspridningen

Smittspridningen av covid-19 ökar snabbt i Kronoberg. Därför har Folkhälsomyndigheten och Region Kronobergs smittskyddsläkare beslutat att kraftigt skärpa råden för dig som bor i eller besöker Kronoberg. De skärpta råden gäller till och med den 13 december. Därefter införs nationella råd som kommer gälla över jul och nyår. Råden gäller för dig som bor i och besöker Kronoberg.

Du uppmanas att:

  • Avstå från att vistas i en inomhusmiljö där det finns risk för trängsel, till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor med eller närmast anhöriga.

Läs mer om de skärpta allmänna råden på 1177länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elmeskolan förlänger distansutbildning en vecka

Elmeskolan förlänger sin distans utbildning en vecka på grund av fortsatt ansträngt personalläge och gäller nu även vecka 49. Denna insats gör vi för att säkerställa säkerheten för vår personal och våra elever.

Undervisningen sker på samma vis som nuvarande distansutbildning.

När ska du stanna hemma

På 1177 kan du läsa om när du ska stanna hemma och hur länge, ifall du misstänker eller vet att du eller någon anhörig har covid-19.

1177 - information om coronavirusetlänk till annan webbplats

Information om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun

Varje vecka på torsdagar rapporterar vi om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun. Vi rapporterar totalt antal bekräftade fall i hela kommunen för aktuell och förgående vecka, informationen kommer från Region Kronoberg. Vi rapporterar även antalet brukare inom socialförvaltningen med pågående covid-19.

Du hittar informationen om bekräftade fall av covid-19 på almhult.se/corona

Nyhet
Publicerad:
Till toppen