Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Aktuellt om corona, vecka 46

Vi har fortsatt smittspridning i Älmhults kommun och följer noga utvecklingen. Det är mycket viktigt att vi alla tar ansvar och följer de skärpta råden, för att lyckas bromsa smittspridningen och rädda människors liv.

Skärpta råd införs för att minska smittspridningen

För att bromsa trenden med den ökande smittspridningen i Kronobergs län har Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Kronoberg beslutat att införa skärpta allmänna råd i Kronobergs län. Råden gäller till och med 26 november, men kan förlängas om det behövs.

Nu uppmanas du att:

  • Avstå från att vistas i en inomhusmiljö där det finns risk för trängsel, till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor med eller närmast anhöriga.

Läs mer om de skärpta allmänna råden på 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När ska du stanna hemma

På 1177 kan du läsa om när du ska stanna hemma och hur länge, ifall du misstänker eller vet att du eller någon anhörig har covid-19.

1177 - information om coronaviruset Länk till annan webbplats.

Varför har vi inte besöksförbud på våra boenden

Generellt besöksförbud på alla våra särskilda boenden har inte kommunen laglig rätt att besluta om. Förra besöksförbudet beslutades av Regeringen. För att minimera risken för smittspridning har vi besöksrestriktioner på alla våra boenden, vilket innebär att vi vill att besöken bokas i förväg och att det finns regler kring besöken som måste följas.

Vilka regler som gäller kan du läsa om på almhult.se/corona

Förskolor och skolor fortsätter att hålla i och hålla ut

Många undrar hur våra förskolor och skolor berörs av corona (covid-19). Kan elever testa sig för covid-19? Kan barn ta mat själva i skolrestaurangen? Kommer förskolor och skolor att stänga? På kommunens webbsida har vi nu sammanställt de vanligaste frågorna och svaren:

Om corona covid-19 i förskola och skola Länk till annan webbplats.

Våra verksamheter har informerat vårdnadshavare om att skolan är viktig och att friska, symptomfria elever ska vara i skolan. Elever med symtom som feber, hosta eller halsont ska stanna hemma för att minska risken för smittspridning. Sedan tidigare finns det rutiner och instruktioner för städning och att tvätta händerna med tvål och vatten.

Information till dig som företagare

Vårt lokala näringsliv är viktigt för oss alla i Älmhults kommun och covid-19 påverkar på många sätt. Nu är det extra viktigt att vi alla hjälps åt och samverkar på bästa sätt. Nu finns en ny webbsida om lokal och nationell information till dig som företagare i Älmhults kommun. Här hittar du bland annat tips och åtgärder om hur du kan göra för att förhindra smittspridning i din verksamhet. Du kan också ladda ner Håll avstånd-skyltar och hitta viktig information från myndigheter.

Information om coronavirus till dig som företagare i Älmhults kommun. Länk till annan webbplats.

Information om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun

Varje vecka på torsdagar rapporterar vi om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun. Vi rapporterar totalt antal bekräftade fall i hela kommunen för aktuell och förgående vecka, informationen kommer från Region Kronoberg. Vi rapporterar även antalet brukare inom socialförvaltningen med pågående covid-19.

Du hittar informationen om bekräftade fall av covid-19 på almhult.se/corona

Nyhet
Publicerad:
Till toppen