Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Aktuellt om corona, vecka 45

Under torsdagen beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Kronoberg. Det är livsviktigt att vi bromsar smittspridningen. Alla behöver ta ansvar, vi kan bara klara det tillsammans.

Skärpta råd införs för att minska smittspridningen

Nu uppmanas du att:

  • Avstå från att vistas i en inomhusmiljö där det finns risk för trängsel, till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor med eller närmast anhöriga.

Läs mer om de skärpta allmänna råden på 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När ska du stanna hemma

På 1177 kan du läsa om när du ska stanna hemma och hur länge, ifall du misstänker eller vet att du eller någon anhörig har covid-19.

1177 - information om coronaviruset Länk till annan webbplats.

Senaste åtgärderna från Älmhults kommun

Vädjan att inte använda förskola och fritidsverksamhet

Situationen är mycket ansträngd i inom skolan och förskolan just nu. På vissa av våra enheter har vi en hög frånvaro bland personal och det innebär att era barn/ungdomar får möta annan personal. Vi är tacksamma för alla som inte utnyttjar förskola och fritidsverksamhet om det inte behövs. Du som väljer att hålla ditt barn hemma behåller din plats, men det finns inget beslut om avgiftsreducering.

Undvik fysisk kontakt mellan vårdnadshavare och personal inom skola och förskola

Skolor och förskolor ska upprätthålla kontakter med vårdnadshavare och andra genom telefon, e-post eller digitala möten i den mån det går. Vi vädjar till vårdnadshavare att komma överens med skolan om lämpliga former för kontakter, t ex utvecklingssamtal.

Hemspråksundervisning

Utbildningsförvaltningen ställer om hemspråksundervisningen till distansundervisning till och med v 50.

Ungdomsgårdarna

Ungdomsgården Fenix har ställt om sin verksamhet, deras aktiviteter förläggs utomhus. Ungdomsgården Freja är stängd tillsvidare.

Älmhults bibliotek

Älmhults bibliotek har utökat möjligheten till Take away-kassar. Nu kan alla ta del av erbjudandet. Du kan beställa en kasse med böcker som hämtas upp utanför biblioteket. För dig som inte kan ta dig hemifrån erbjuder vi hemleverans i mån av tid. Kontakta biblioteket på tfn: 0476-552 20 eller e-post: bibliotek@almhult.se för att få veta mer.

Diö ishall stänger för allmän åkning

Diö ishall stängs för allmänheten fram till 26 november. Då tas ett nytt beslut om ishallen ska öppnas eller fortsatt vara stängd. Ishallen är fortfarande öppen för föreningsverksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare

Se alla åtgärder på almhult.se/corona

Information om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun

Varje vecka på torsdagar rapporterar vi om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun. Vi rapporterar totalt antal bekräftade fall i hela kommunen för aktuell och förgående vecka, informationen kommer från Region Kronoberg. Vi rapporterar även antalet brukare inom socialförvaltningen med pågående covid-19.

Du hittar informationen om bekräftade fall av covid-19 på almhult.se/corona

Nyhet
Publicerad:
Till toppen