Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Aktuellt om corona vecka 44

Älmhults kommun har sedan pandemins utbrott rustat organisationen för att hantera en ökad smittspridning. Kommunens krisledning följer noga läget i Kronoberg för att snabbt kunna fatta beslut om nödvändiga åtgärder. Nedan presenteras de senaste åtgärderna.

– Vi arbetar intensivt med att ha fortsatt god beredskap i vår organisation för att möta situationen. Men alla, både medarbetare och invånare måste ta ett stort personligt ansvar att hålla avstånd och undvika trängsel. Takten i smittspridningen är allvarlig och nu måste vi hjälpas åt, säger kommunens stabschef Håkan Helgesson

Tillsammans kan vi minska smittspridningen

Det är allas ansvar att minska smittspridningen, se till att du håller avstånd och undviker sociala sammanhang. Känner du dig det minsta sjuk, stanna hemma.

  • Stanna hemma vid minsta förkylnings- eller influensasymtom
  • tvätta händerna ofta
  • håll avstånd till andra (även utomhus), undvik sociala tillställningar
  • var extra rädd om de äldre, undvik onödiga besök
  • res inte i onödan.

När ska du stanna hemma

På 1177 kan du läsa om när du ska stanna hemma och hur länge, ifall du misstänker eller vet att du eller någon anhörig har covid-19.

1177 - information om coronaviruset Länk till annan webbplats.

Simhallen är stängd på grund av risk för coronaviruset

På grund av ökad spridning av covid-19 i samhället stängs simhallen för allmänheten från och med söndag den 1 november, och i första skedet, fram till den 17 november. Då tas ett nytt beslut om simhallen ska öppnas eller fortsatt vara stängt.

Simhallen är fortfarande öppen för skolor och simklubb.

Beslutet har tagits av Kultur- och fritidsnämnden, som noga följer corona-utvecklingen i samhället och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Kronoberg.

Delar av vuxenutbildningen på Haganässkolan övergår till distansundervisning

På grund av den ökande smittspridningen av Covid-19 i Älmhult övergår vissa delar av vuxenutbildningen på Haganässkolan till distansundervisning från och med den 3 november.

Mer information om vilka som berörs hittar du här. Länk till annan webbplats.

Ungdomsgården Fenix

Ungdomsgården Fenix har ställt om sin verksamhet, deras aktiviteter förläggs utomhus. Personalen kommer även att ha närvaro i samhället för att möta ungdomarna.

Kommunens Servicecenter

Servicecenter håller öppet som vanligt, men kommer att minimera antalet till maximalt 5 besökare som kan befinna sig i kommunhusets reception samtidigt.

Älmhults bibliotek

Programaktiviteter för barn och vuxna är inställda. Enda undantag är den digitala skrivarcirkeln som träffas över webben.

Med anledning av smittspridningen av Covid-19 har biblioteket infört möjligheten till Take away-kassar. Du kan beställa en kasse med böcker som hämtas upp utanför biblioteket. För dig som inte kan ta dig hemifrån erbjuder vi hemleverans i mån av tid. Kontakta biblioteket på tfn: 0476-552 20 eller e-post: bibliotek@almhult.se för att få veta mer.

Varför har vi inte besöksförbud på våra boenden

Generellt besöksförbud på alla våra särskilda boenden har inte kommunen laglig rätt att besluta om. Förra besöksförbudet beslutades av Regeringen. För att minimera risken för smittspridning har vi besöksrestriktioner på alla våra boenden, vilket innebär att vi vill att besöken bokas i förväg och att det finns regler kring besöken som måste följas.

Vilka regler som gäller kan du läsa om på almhult.se/corona

Information om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun

Varje vecka på torsdagar rapporterar vi om spridningen av covid-19 i Älmhults kommun. Vi rapporterar totalt antal bekräftade fall i hela kommunen för aktuell och förgående vecka, informationen kommer från Region Kronoberg. Vi rapporterar även antalet brukare inom socialförvaltningen med pågående covid-19.

Du hittar informationen om bekräftade fall av covid-19 på almhult.se/corona

Nyhet
Publicerad:
Till toppen