Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan
Bild på konstnärerna.

Unikt konstprojekt i Älmhult: ”Här & Där – konstnärer i hemvist”

I projektet möts tre konstnärer från Kronoberg för att tillsammans skapa ett gemensamt verk och konstupplevelse. Som namnet antyder är det ett projekt som kan dyka upp både här och där och under hösten kommer verket finnas att besöka på olika platser i Älmhults och Alvesta kommun.

I ett unikt samarbete har konstnärerna Jan Carleklev, Petra Lindholm och Markus Emilsson skapat ett hybridkonstverk som kombinerar ljud, video och fysiska installationer i en ljudpromenad. Under en 25 minuters promenad genom skog och äng möter du dramatiserade vyer och omsluts av ett ljudlandskap av lokala röster och göranden. Konstverket utspelar sig både i det fysiska rummet så väl som i besökarens smartphone eller surfplatta.

Det blir en färd i tid och rum där besökaren får växla mellan visuella skärmupplevelser, ljudinstallationer och materiella inspel i naturrummet. Under utställningsperioden finns verket att ta del av 24 timmar om dygnet. För att ta del av det behövs mobiltelefon eller läsplatta (iPhone, android) och ett par hörlurar.

– Ett starkt kulturliv i framkant är en betydelsefull del i attraktivitetsarbetet. Projektet ”Här&Där – Konstnärer i Hemvist” stämmer helt överens med kommunens ambition att arbeta innovativt med kultur. Att vara med och utveckla en ny modell för samtida konstproduktion och ökad tillgänglighet är inte bara oerhört spännande utan ligger också helt i linje med detta, berättar Helen Carlsson, Älmhults kommuns kulturstrateg.

Program

Älmhult 6 - 18 oktober. Start vid vattentornet i Hagaområdet.

Följ projektet

www.facebook.com/harochdarkonst Länk till annan webbplats.
www.facebook.com/BildochFormKronoberg Länk till annan webbplats.

Kontaktperson:
Helen Carlsson, kulturstrateg, Älmhults kommun
Tfn: 0476-552 19
E-post: helen.karlsson@almhult.se

Nyhet
Publicerad:
Till toppen