Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Stortorget - en levande mötesplats i Älmhult!

Nu fortsätter vi arbetet med att göra torget till en hemtrevlig och inbjudande plats med möjlighet till aktivitet. Här kan barnen leka på den nya spännande lekplatsen, du kan ta en glass, äta mat eller bara slå dig ner för en paus. Bara några steg bort hittar du tåg, bussar, handel och service.

Skiss över hur Stortorget kan se  ut med matvagnar och sittplatser. 

Skissbild över hur Stortorget kan komma att se ut.

Utformningen av torget bygger bland annat på önskemål, tankar och idéer vi fått från invånare om hur grönområden och allmänna platser kan bli bättre.

En mötesplats med möjlighet till aktivitet

På torget byggs nu en hemtrevlig plats där du kan slå dig ned oavsett om du köpt mat, tagit med egen fika eller bara vill umgås ett tag. Sittplatser med bord ställs i mitten och ramas in med stora flyttbara planteringslådor för blommor och träd. Planteringslådorna görs i samarbete med elever på Haganässkolans byggprogram. Det kommer även finnas platser för matvagnar under dagtid.

Scenen blir kvar och vi skapar ytor för nya spännande aktiviteter. Stortorget ska vara ett blomstrande torg med liv och rörelse året runt.

Parkering

De tillfälliga parkeringsplatserna på torget tas bort. I centrum finns möjlighet att parkera på flera olika platser, till exempel längs med järnvägen på Drottninggatan, på västra sidan om järnvägen, på Prinsgatan (bakom gamla Netto) och en större yta vid Köpmantunneln. Det går även bra att parkera på Gunnar Gröpe (gamla Evas gatukök) och på gatorna kring Stortorget.

Är du intresserad av att ställa upp en matvagn?

Kontakta tekniska@almhult.se.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen