Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Snart öppnar nya Haganäsbadet

Nu är det klart! Den 7 september öppnar vi vår nyrenoverade simhall i Älmhults kommun. Hit har alla kommunens invånare och besökare möjlighet att bada, simma, träna och relaxa.

En helt ny multibassäng för allsidig träning, ett nytt barnland för de mindre barnen och nya moderna omklädningsrum är några exempel på vad som hänt i den nyrenoverande simhallen. Efter drygt 2 års renoveringsarbete är det dags att öppna simhallen för allmänheten.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan öppna en ny fin simhall med fantastiska möjligheter för våra invånare att simma, bada och träna. Badhuset blir en naturlig mötesplats i Älmhult med goda möjligheter för friskvård säger säger Elizabeth Peltola (c), kommunstyrelsens ordförande.

Tomas Simonsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden tycker att nya Haganäsbadet är ett viktigt inslag i fritidsutbudet.

– Trots allvarliga tider är det jätteviktigt med en meningsfull fritid och att vi har en bra simhall i Älmhult. Bad är något som bland annat unga efterfrågar och vi arbetar för att erbjuda ett så mångsidigt utbud av fritidsaktivitet er för alla åldrar, säger Tomas.

Den nya simhallen består av:

  • Bubbelpool, med vattentemperatur på cirka 34 grader.
  • Mindre barnlandför barn.
  • 25-meters bassäng med sex banor.
  • 12,5x8 meter stor multibassäng som är höj- och sänkbar med vattenaktiviteter för alla åldrar. Vattnet i bassängen har en temperatur på cirka 32 grader.
  • Ny vattenrening
  • Nya omklädningsrum
  • Ny cafeteria.

Coronaviruset: Var rädda om varandra i vår nya simhall

Med anledning av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 har det vidtagits åtgärder i simhallen för att minska risken för smittspridning. Samtidigt vilar ett stort ansvar på besökarna att följa myndigheternas rekommendationer.

Mer information hittar du på hemsidan

Vill du se hur det ser ut i nya badet? Se gärna en film som ligger på simhallens webbsida. Här hittar du även öppettider och övrig information som är bra att känna till innan du gör ett besök. almhult.se/haganasbadet Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen