Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nu är hundlekparken klar

Hunden Manhattan och hunden Calli tillsammans med Emelie Lindholm i hundlekparken

Manhattan var första officiella hund på plats när hundlekparken visades upp för media i dag. Sedan kom Calli med matte Emelie Lindholm (gatuingenjör på Älmhults kommun) som också varit med och skissat fram hundlekparken, som från början var ett medborgarförslag.

Hunden Kajsa leker med hunden Calli i den nya hundlekparken

Efter ytterliga en liten stund kom taxen Kajsa in för hopp och lek. Parken är fortfarande lite lerig efter markberedning och regn till hundarnas stora glädje. Och samtliga hundar verkade vara mycket nöjda med den nya lekplatsen.

Nu hälsar vi alla hundar välkomna till parken för att under en stund kunna få springa fritt och nosa som man vill. Om där är en hund i parken när du kommer, fråga om det går bra att gå in.

Vi vet att hundlekparken redan används och vi är glada för det. En fråga som kommit till oss rör grindar och handtag. Parken är byggd efter de rekommendationer som finns om höjd på staket och om hur sluss och grindar ska funka så att man på ett säkert sätt kan släppa in och ut hunden. Grinden har ett runt vred med tre spärrar i själva vredet. Lägg hela handen runt vredet så att spärrarna trycks in och vrid. Då går grinden upp.

Hundlekparken ligger i Haganäsparken vid stigen förbi tennisbanorna mot bollplanen.

 

Nyhet
Publicerad:
Till toppen