Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Kulturskolan i Älmhult erbjuder digitala konserter

Coronaviruset hindrar inte Kulturskolan i Älmhult från att möta sin publik. Under två intensiva dagar filmade de sex minikonserter på Arenan på Älmhults handelsplats. Nu bjuder de tillsammans med lokala artister och Ingka centres på digitala minikonserter på kommunens facebook varje lördag, sex veckor framåt med start lördagen den 12 september.

- Konserterna är inspelade på Arenan på Älmhults handelsplats och har visats på massor av äldreboenden runt om i Sverige. Nu vill vi att alla i Älmhult ska få chansen att ta del av dem, säger Jennie Winqvist, rektor på Kulturskolan.

Musik för alla

Målet har hela tiden varit att göra musiken tillgänglig för så många som möjligt. Nu när coronaviruset hindrar publiken från att komma har vi tillsammans hittat ett bra alternativ. Kulturskolan har satt ihop innehållet, skött kontakterna med lokala musiker och elever och satt ihop inspelningsschema. Ingka Centres har stått för lokalerna och anordnat ljud-, ljus-, och filmteknik.

- Jag tycker det är ett strålande initiativ av Kulturskolan och Ingka Centres. När människor inte kan komma till konsertlokalerna så får musiken komma till människorna. Vi i Älmhult ska vara stolta över vår Kulturskola och all energi som kommer därifrån och det känns bra att Ingka center varit med och bidragit och gjort den här digitaliseringen möjlig”, säger Tomas Simonsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Vi ser fram emot flera samarbeten med kulturskolan och tillsammans kunna utveckla den digitala världen till en ny mötesplats för musik, sång och dans, säger Johan Wirell koordinator på Arenan på Älmhults handelsplats.

Bakom projektet står:

Kulturskolan i Älmhult, Ingka center och Arenan på Älmhults handelsplats.

Konsertprogram, Älmhults kommuns facebook
september och oktober 2020

Här kommer du till kommunens facebooksida Länk till annan webbplats.

Lördag 12 september kl. 20.00
minikonsert sing- och songwriter

Lördag 19 september kl. 20.00
minikonsert country

Lördag 26 september kl. 20.00
minikonsert jazz och blås

Lördag 3 oktober kl. 20.00
minikonsert visor

Lördag 10 oktober kl. 20.00
minikonsert opera klassisk

Lördag 17 oktober kl. 20.00
minikonsert dansband

Nyhet
Publicerad:
Till toppen