Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Elever på Haganässkolan bygger flytbryggor för att få fler att fiska

Elever på Hagnässkolan är nu i full gång med att bygga nya flytbryggor för att fler ungdomar ska komma ut i naturen och prova på fiske med metspö. Projektet är ett samarbete med Naturskyddsföreningen och Hagnässkolan och ett led i det nationella projektet Friluftslivets år ”Luften är fri”.

De nya bryggorna ska placeras mellan Yttre Näset och järnvägen, söder om Möckelns badplats. Ett stenkast från Älmhult dit många ungdomar kan ta sig med cykel. Förhoppningen är att bryggorna ska vara klara innan sommarlovet.

– Det är en fantastisk gemensam satsning för att få fler att njuta av vår natur. Arbetet initierades av Naturskyddsföreningen och fiskeguiden Christian Krintel som tillsammans med eleverna på Haganässkolan har gjort detta möjligt, säger Linda Lörincz, fritidssamordnare i Älmhults kommun.

De fyra bryggorna har tagits fram av elever från Komvux bygginriktning och elever från Gymnasiesärskolan har hjälpt till med designen av bryggorna.

Projektet Friluftslivets år – Luften är fri

Projektet med flytbryggorna är en del av det nationella projektet kring Friluftslivets år “Luften är fri” som bland annat syftar till att får fler människor att prova på friluftsliv och öka medvetenheten om friluftslivets värden och om allemansrätten.

Elever byggprogram
Nyhet
Publicerad:
Till toppen